Нужно ли е да използваме професионални шампоани без сулфати

Боя за коса от beautymall.bg

Нужно ли е да използваме професионални шампоани без сулфати

 

Сигурни сме, че поне веднъж сте попадали на продукт за измиване на косата, върху етикета на който е посочено, че в състава му липсват сулфати. Вярваме още, че по-голямата част от хората сляпо се доверяват на свойствата на въпросния професионален шампоан за коса, заради това, че са с трезвата мисъл, че осигуряват най-доброто на здравето си. Дали обаче е така, ще се опитаме да ви разкажем в редовете по-долу. Помнете, че много от марките, на които залагате, и които се предлагат в масовите вериги, не са достойни за вашето уважение и е препоръчително да ги проучвате, преди да инвестирате своите средства в покупката на измиващ продукт за коса.

 

Не забравяйте, че мястото от където пазарувате е фундамент за това как ще си чувствате прическите в бъдеще. Едни от вас залагат на рекламите, в които със сигурност действието на даден шампоан е преувеличено няколко пъти, докато други предпочитат да се доверят на шампоаните без сулфати, считайки че по този начин ще предпазят косата си от нежелано съсипване и увреждане. Искрено се надяваме информацията в редовете по-долу да успее да отговори на значителна част от въпросите, които си задавате.

 

Преди да продължим напред, то ще си позволим да отворим една малка скоба, в която да вмъкнем, че мястото е свръх значимо и от него до голяма степен зависи до колко ще съжалявате или пък не за направена от вас инвестиция. В този ред на мисли предстои да ви споменем за онлайн магазина BeautyMall.bg, където гарантирано ще попаднете на изключително богат набор от какви ли не маски и професионални шампоани за коса, достойни да заемат място сред останалите ви козметични продукти у дома.

 

Какво всъщност представляват професионалните шампоан и без сулфати

 

Ако трябва да отговорим на този въпрос, то следва да разгледаме значението на самите сулфати. Това, на практика са детергенти, които са наистина  добри в това, което правят. Тяхното основно значение е да почистват скалпа и косата до толкова добре, че прическите ви да се превърнат в изумително привлекателни. Едни от най-често срещаните сулфати, присъстващи в почти всеки един продукт, върху етикета на който не е посочено, че липсват именно такива детергенти, са натриев лаурил сулфат и амониев лаурил сулфат.

 

А що се отнася до това какво всъщност са шампоаните без сулфати, то следва да споменем , че става въпрос за леки детергенти, които почистват косата, но не отмиват напълно влагата, която е необходима за здравина и еластичност на косъма. За разлика от класическите шампоани, то тези няма да направят толкова много пяна. Смятаме, че именно това е едно от нещата, благодарение на които ще можете да отличавате шампоаните без парабени от онези в състава, на които присъстват агресивни детергенти.

 

Надяваме се в статията да откриете наистина полезна информация, която да съумее да отговори на не малка част от въпросите, които сте си задавали в продължение на дълго време. Ако ли обаче сметнете, че все още съществуват такива, на които не сме успели да обърнем достатъчно внимание, то нашето предложение е да посетите BeautyMall.bg и да се консултирате с обслужващия персонал на това място.

 





{START_COUNTER}